Момче на 17 години от Бургас почина от инфаркт. Близки на

...
Момче на 17 години от Бургас почина от инфаркт. Близки на
Коментари Харесай

Друсан чай погуби живота на 17-годишно момче от Бургас

Момче на 17 години от Бургас умря от инфаркт. Близки на момчето споделили пред полицията, че младежът постоянно пушил " друсан чай ". Това е новата известна дрога след подрастващите, като билката, смесена със синтетични субстанции, е изключително рискова.

Полицията в Бугас започва акция против производството и разпространяването на по този начин наречения " друсан чай ". При акцията в бургаския кв. " Победа " преди ден полицията попада на мобилна лаборатория за друсан чай в една от къщите.

" Общо 4 адреса бяха тествани. Бяха арестувани 5 лица на адресите, като на един от адресите в миг на подготвяне на т.нар „ друсан чай “ бяха арестувани две от лицата ", споделя Стамат Христов, шеф на Участък " Победа " към Първо РУ-Бургас.

По информация на Българска национална телевизия друсаният чай играе роля на сурогат на марихуаната, само че е в пъти по-опасен от нея, изключително за млад организъм, какъвто е и казусът с умрялото момче. Синтетичните субстанции, които се впръскват в билките, засягат мозъка и повреждат нервната система.

" Много от тях не са включени в забранителния лист и това е като легенда, че те няма да бъдат хванати и няма да бъдат осъдени. Но неравномерното разпространяване върху самата листна маса на тази течност, на тази синтетика, в действителност води, както в този случай с това момче, за което още не знаем дали е от това, само че доста евентуално от него да е, даже до смъртни случаи ", акцентира Росица Димова, ръководител на Общинския съвет по наркотичните субстанции в Бургас.

Наркотикът е известен измежду младежите, тъй като е на ниска цена и наличен. Според другите разфасовки може да се откри и за пет лв..

От Първо РУ-Бургас допълват, че опиатът е елементарен за производтво.

Според статистиката във всеки един квартал на градовете у нас към този момент има дилъри, които създават друсан чай. За това и акциите на полицията не престават.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР